keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Vanhasta ikkunasta peiliksi

Asuntoon ollaan itse tuunattu myös peili, joka saatiin viime viikolla valmiiksi. Tässä hieman kuvia vaiheista ja helpot ohjeet, joiden mukaan peilin tekeminen onnistuu myös kotona!

 photo peili_zpsc53640ed.jpg  photo peili2_zpsc580182b.jpg

Kyseessä on tosiaan vanha ikkuna, jossa oli vielä lähtötilanteessa ikkunalasit kiinni. Pelkkiä karmeja löytää myös helposti mm. kierrätyskeskuksilta. Meidän ikkunasta lasit lähtivät melko näppärästi irti ihan käsin, jonka jälkeen hiottiin karmien niin ulko- kuin sisäreunatkin. Sisäreunoihin, joissa ikkunalasi on ollut kiinni, jää helposti vielä vanhat kuivat liimat, jotka kannattaa poistaa huolella raaputtaen esimerkiksi taltalla ja sen jälkeen vielä hioa sileäksi.

 photo peili3_zpsa8b28ecc.jpg  photo peili4_zps575e2501.jpg

Hiomisen jälkeen maalattiin ikkunankarmit Starkista haetulla vaaleanharmaalla puuvahalla.

 photo peili6_zps32292111.jpg  photo peili7_zps96c054ad.jpg

Maalin kuivuttua kiinnitettiin peilit vaalealla silikoniliimalla, Starkista myöskin. Peilipinta tarttuu silikoniin todella napakasti, joten levitettiin sitä vain pieni kerros karmien sisäreunoihin. Silikonin täytyy antaa kuivua ihan kunnolla, jopa n. 6 tuntia, joten jätettiin pieli suosiolla odottamaan kääntämistä yön ylitse.

 photo peili5_zps533363c1.jpg

Ja tältä näyttää lopputulos! Valitettavasti kännykän kamera toi oman aspektinsa tähän viimeiseen kuvaan, mutta pääpointti lienee selvä. Hommaan ei tosiaan mene kauaa aikaa, ja näin itsekin ensikertalaisina peilin teko tuntui yllättävän helpolta. Ja ollaan kyllä ylpeitä kyseisestä!

Semmoista tällä kertaa, ja nyt me toivotetaan kaikille oikein hauskaa ja riehakasta vappua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti