lauantai 5. huhtikuuta 2014

Arkun muodonmuutos

Pari viikkoa sitten löydettiin tori.fi:n kautta vanha armeijan elintarvikelaatikko, joka me saatiin viikon alussa vihdoin muokattua lopulliseen kuntoon. Antaa kuvien puhua puolestaan!

 photo IMG_2640_zps20bf7f52.jpg  photo IMG_2641_zps88f48c08.jpg  photo IMG_2653_zps2c83db11.jpg

Aluksi lähdettiin hiomaan arkun pinnasta armeijanvihreää maalia pois. Onneksi saatiin käyttöön kunnon hiomakone, niin aikaa ei mennyt kyseiseen ihan tuhottomasti, vaikka yllättävän paljon kuitenkin. Ei siis mikään yhden illan homma!

 photo IMG_2656_zps5cb5399f.jpg

Metallisiin osiin sai tosiaan käyttää ihan kunnolla aikaa ja voimaakin, kun haluttiin että ainakin osa niistä jäisi juuri tuon metallin värisiksi.

 photo IMG_2660_zps727b82dc.jpg  photo IMG_2672_zpsba84dad8.jpg

Hiomisen jälkeen teipattiin metallisiksi jäävät osat maalarinteipillä, ja maalattiin arkku pariin otteeseen otexilla, eli tartuntapohjamaalilla. Näin vihreä väri ei kuulla läpi oikean maalin alta ja lopputuloksestakin tulee tasaisempi. Ja tässä kohtaa suositellaan niitä hengityssuojaimia, otexista lähti nimittäin aika voimakas tuoksu!

 photo IMG_2675_zps7f278328.jpg

Pohjamaalin päälle maalattiin sitten lopullinen väri Starkista haetulla valkoisella Helmi kalustemaalilla. Parhaimman tuloksen saa ehdottomasti telalla maalaten, sillä pensseleistä saattaa jäädä epätasaisuuksia paljonkin. Niillä kuitenkin kannattaa viimeistellä reunat ja kaikki pienet, hankalat väliköt!

 photo Laatikko3of3_zpsa1fdeccf.jpg

Ja lopuksi valmis muodonmuutoksen kokenut arkku! Ei ihan heti uskoisi, millainen lähtötilanne on ollut. Tilaa laatikon sisällä on vaikka millä mitalla, joten pienen kodin säilytysongelmat helpottuu huomattavasti. Arkun päälle voi myös laittaa jos minkälaista sisustustavaraa. Kannattaa tulla kesällä asuntomessuille katsomaan, kuinka me sitten ollaan tätä lopullisesti hyödynnetty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti